martie 31, 2012

Sufleu de brocoli

     Asa cum va spuneam mai devreme am servit sufleul asta delicios pe post de garnitura la pieptul de rata. El poate constitui o masa in sine servit alaturi de o salata  pentru o cina usoara. Dar hai sa nu ne mai lungim cu vorba si sa trecem la treaba.
0
     Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”.
 Ingrediente:
(pentru 6 portii, timp de preparare 50 de minute)
1 buchet mic de brocoli
3 oua
150 ml lapte
50 g parmezan proaspat ras
1 lingura faina
50 g unt
sare
Preparare:
     Pentru inceput desfacem brocoli in inflorescente mici pe care le fierbem 10 minute in apa cu sare. Le scoatem cu o paleta intr-un vas cu apa foarte rece (eu am umplut cu apa vasul aparatului de inghetata), ajutandu-le astfel sa isi pastreze culoarea.
     Scurgem apoi bine brocoli de apa si il sotam cateva minute in untul topit, zdrobindu-l usor. Adaugam o lingura de faina si laptele si amestecam bine. Mai lasam pe foc 3-4 minute pana se ingroasa.
     Separam ouale. Intr-un castron incapator batem bine galbenusurile pana devin cremoase si se deschid la culoare. Adaugam deasupra parmezanul si crema de brocoli si lapte obtinuta anterior si amestecam bine. Intr-un recipient curat batem albusurile spuma tare apoi le adaugam peste amestecul anterior, incorporandu-le cu o spatula, cu miscari delicate de jos in sus.
     Turnam compozitia in 6 vase speciale pentru sufleu din ceramica, unse in prealabil cu unt si pudrate cu faina. Dam sufleurile la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Le scoatem cu grija si le servim imediat, pentru ca altfel se vor lasa si nu vor mai arata la fel de spectaculos.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Arata si cred ca este delicios. Ma intreb daca in loc de sase forme speciale pentru souflee ar merge una singura, mare. Oare nu se va lasa la copt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Marvelous, what a web site it is! This web site provides useful facts to us, keep it up.


    Visit my weblog ... waist to height ratio calculator

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte, foarte bună!!!! De când am găsit aceasta rețetă, o pun în aplicare de multe ori. Mulțumiri bucătarului sub acoperire!

    RăspundețiȘtergere
  4. De mai bine de 1 an aplic această rețetă. Foarte bună!!! Familiei mele îi place mult acest sufleu preparat după această rețetă.

    RăspundețiȘtergere