februarie 25, 2012

Somon la tigaie cu sos de mango

Sunt o lenesa si jumatate: a trecut mai bine de o saptamana de cand m-am intors de la Milano si tot nu v-am povestit nimic. Ba n-am avut timp, ba nu mi-am gasit cuvintele si tot asa. Azi insa e termenul limita, nu se mai poate!:D Pana atunci va las cu o reteta BUNA-BUNA si foarte rapida, asa ca sa nu va plictisiti si sa nu ma injurati prea tare:

Ingrediente pentru 2 portii:
2 rondele sau un file mai mare de somon (400g)
un mango copt
o ceapa rosie
o rosie
un lime
2-3 catei de usturoi
o lingurita de ghimbir pudra(sau o lingura de ghimbir proaspat ras)
o lingura zahar brun
o lingurita sare
o ceasca de apa(sau supa de peste)
o lingurita de marar uscat (sau proaspat)
2 linguri de unt

Preparare:
Treaba merge repede si usor. Stropim fileul de somon cu sucul de la jumatate de lime, taiem cateii de usturoi felii si ii punem deasupra apoi adaugam mararul. Il dau la frigider sa se marineze pana ne ocupam de sos.
Curatam mango si ceapa rosie si le taiem in bucati mari. Le punem in robot impreuna cu rosia taiata si ea, ghimbirul, zaharul,sarea si apa si mixam pana obtinem o textura usor grunjoasa.
Intr-o tigaie antiaderenta topim cele doua linguri de unt apoi adaugam somonul si il prajim timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Turnam sosul deasupra, acoperim cu un capac si mai lasam inca 3-4 minute. Si cu asta basta! Asezam fileurile pe farfurie, punem deaupra doua trei linguri de sos si servim. Noi l-am mancat simplu cu o salata de verdeturi asortate cu mar si dressing de ulei de masline si suc de lime sau cu un cus cus simplu in care am amestecat sosul de mango ramas.

A fost yum si foarte sanatos. Pofta buna

2 comentarii: