februarie 23, 2011

Mic dejun cu granola

Micul dejun este intr-adevar cea mai importanta masa a zilei. Stiam asta de mult, iar Adi Hadean are grija sa imi reaminteasca in mod constant. Pentru ca sunt de acord cu el si pentru ca am participat aseara la o dezbatere despre alimentatia sanatoasa m-am hotarat sa va povestesc despre ce mancam noi la micul dejun.
In timpul saptamanii lucrurile se desfasoara de obicei in viteza dar un bol de cereale cu lapte sau un muffin cu faina integrala si seminte cu o cana de iaurt pot fi consumate imediat si asigura destula energie pentru 4-5 ore. Daca mai adaugi si un fruct la toata povestea asta si o cafea chiar ca nu trebuie sa iti mai faci griji in ceea ce priveste energia si concentrarea.
Weekendul este destinat mic-dejunurilor care necesita un pic de preparare, cum ar fi omleta, frittata, clatite, oua fierte sau prajite. Oricum ar fi, nu cred ca am mai sarit de mult peste micul dejun si sper sa nu o mai fac vreodata.
granolaReteta de azi se adreseaza celor care, ca si mine, prefera cerealele cu lapte dar s-au plictisit de variantele din comert. Este vorba despre granola, un mix de cereale cu nuci coapte in cuptor, crocante si delicioase. Puteti prepara aceasta reteta in weekend si cantitatea obtinuta va va ajunge pentru intreaga saptamana. Eu am adaptat la ingredientele pe care le aveam in dulap dar bineinteles ca puteti adauga si altele sau sa eliminati pe cele care nu va plac.
Ingrediente:
2  cani fulgi de ovaz
3/4 cana fulgi de migdale
o lingura ulei de nuca
o lingura miere
o lingura apa
Preparare:
Nu trebuie decat sa amestecam bine toate ingredientele si sa le dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
granola1
granola2 Eu am folosit o hartie de copt ca sa nu se lipeasca de tava si am dat cuptorul la 160 de grade, cu ventilatia pornita.Nu este nicio problema daca nu aveti ventilatie, puteti coace amestecul la 180 de grade, verificand din cand in cand sa nu se arda. Eu le-am amestecat cu o lingura dupa 10 minute si dupa alte 5 minute le-am scos.
granola3
Abia am avut rabdare sa se raceasca si apoi am mancat o portie cu iaurt si bucatele de mar. Sper sa le incercati pentru ca sunt simplu de preparat, delicioase si nu in ultimul rand ieftine. De sanatate nici nu mai vorbesc.

4 comentarii:

  1. Super reteta!, am facut-o azi dimineata, e usoara, are tot ce-i trebuie pentru un mic dejun reusit. Multumesc. Ai un blog foarte bun, felicitari si la cat mai multe retete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult!Mabucur ca ti-a placut reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde gasesc si eu fulgi de migdale? Ca am cautat de-am innebunit.
    Am facut si eu granola (http://placerisimple.wordpress.com/2010/10/09/granola-cu-mere), dar dupa o alta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am luat migdale de pe mirodenii.ro sau de la Kaufland.Arata delicios si granola ta, o sa incerc.

    RăspundețiȘtergere