ianuarie 14, 2011

Meniu complet cu somon

DSC00925
Cina de aseara avea toate sansele sa fie una sanatoasa si usoara pana cand am citit postul asta al lui easy peasy si brusc m-a lovit pofta de cartofi copti. A fost musai sa ii fac dar m-am rezumat la cate un cartof mediu de persoana si am eliminat si chifla cu care vroiam initial sa mananc burgerul. Not so bad after all, nu? Pentru burgeri deliciosi de somon cu cartofi copti, salata verde si sos de iaurt avem nevoie de:
Ingrediente:
600 g file de somon fara piele si fara oase
o ceapa rosie tocata cat de marunt va pricepeti (eu nu prea bine)
jumatate de cana de pesmet
4 linguri de mustar cu boabe
2 linguri de capere
o salata verde
zeama de la jumatate de lamaie
3 cartofi medii (sau mai multi, in functie de cate persoane aveti la masa)
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
piper negru boabe pentru iuteala si verde pentru aroma
busuioc, oregano, cimbru, rozmarin(uscate, cate o lingurita din fiecare)
o frunza de dafin
jumatate de lingurita de flori de levantica uscate si de chili
200 g iaurt gras(de oaie si bivolita)
o legatura de marar
sare de mare
Preparare:
Bun...Ca sa fie toate gata in acelasi timp si sa avem o masa completa in 35 de minute facem asa: Spalam bine cartofii si ii taiem in felii groase (wedges). Zdrobim in mojar cateii de usturoi impreuna cu boabele de piper, busuiocul, oregano, cimbru, levantica si rozmarin. Mutam pasta obtinuta intr-un castron incapator, adaugam 2 linguri de mustar, 2 linguri de ulei de masline, chili si un praf de sare si omogenizam bine. Punem feliile de cartofi in acest sos si le amestecam bine cu mana astfel incat sa se acopere complet de sos. Le asezam apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat sa nu se atinga intre ele si sa fie cu coaja in jos. Dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.
Pentru burgeri punem in robot cam un sfert din somon impreuna cu 2 linguri de mustar si le macinam pana se transforma in pasta. Adaugam apoi ceapa tocata si restul de carne si mai dam cateva pulse-uri pana se combina toate. Aveti grija sa nu le lasati prea mult astfel incat sa mai ramana si bucatele intregi de somon. Transferam compozitia intr-un castron, adaugam pesmetul, caperele si putina sare si amestecam bine cu mana. Formam apoi burgeri (mie mi-au iesit 8) pe care ii frigem pe tigaia grill.
1 Pentru salata amestecam frunzele spalate si rupte cu mana cu un dresing facut din sare, zeama de lamaie si cele 2 linguri de ulei ramase iar pentru sos amestecam iaurtul cu mararul tocat si GATA!!
2 Mancam apoi cate doi burgeri de caciula cu cartofi picanti si crocanti si sos cremos si delicios iar ce mai ramane luam a doua zi la pachet in chifla neagra cu seminte.
DSC00912

Un comentariu:

  1. ahahhaha, sunteti mici copii:)) tre' sa va arat eu cum sa mancati ca sa vi se faca rau pe bune.

    RăspundețiȘtergere